Dimecres, 20 de Febrer de 2019
El Pla de Santa Maria El Pla de Santa Maria
Alt Camp
Xarxa Municipal
 
 
Turisme
La pedra seca
La ruta del Cister
Oficina de turisme
Església romànica de Sant Ramon
 

 
 Museus, església romànica i vila medieval
» VISITES GUIADES AL PLA DE SANTA MARIA
El Pla de Santa Maria ofereix dues modalitats de visites guiades: una al Centre d’Interpretació del Tèxtil i Museu Agrícola i l’altra, a l’església romànica de Sant Ramon (S.XII-XIII) i a la vila closa medieval. El preu de cada visita és de 2 euros per persona i els grups han de tenir un mínim de 8 components. Per als menors de 7 anys, la visita és gratuïta.

El Centre d’Interpretació del Tèxtil permet veure en funcionament un conjunt de maquinària (telers, ordidors i contínues) de més de cent anys d’antiguitat. Un audiovisual i una sèrie de plafons permeten seguir la història de la indústria tèxtil al Pla de Santa Maria. El Museu Agrícola recull un impressionant conjunt de carruatges i eines del camp. Ambdós equipaments es troben a les naus de l’antiga fàbrica tèxtil del Pla, el centenari de la qual es va commemorar el 2017.

L’església de Sant Ramon, situada a l’extrem nord del poble, és un destacat exponent del romànic català i una fita dintre la Ruta del Cister. Té una rosassa gairebé idèntica a la de Santes Creus i una portalada amb una esplèndida decoració escultòrica. La visita a la vila medieval del Pla permet conèixer el primitiu entramat de carrers i resseguir la història dels primers segles de la població.

Per concertar visites cal trucar a l’Ajuntament del Pla de Santa Maria: 977 63 00 06 o escriure a aj.pla@altanet.org.


 Més noticies...
 
 
Serveis
Ajuda'ns a millorar
Cerca al web
 

Servei ofert per OASI