Divendres, 18 de Gener de 2019
El Pla de Santa Maria El Pla de Santa Maria
Alt Camp
Xarxa municipal
 
 
Ajuntament
Alcaldia
Informació
Grups municipals
Òrgans de govern
e-BOP
Informació al contribuent
Pla d'Acció Municipal
Beques per a estudis universitaris
Convocatòria de subvencions per a activitats esportives i de lleure
Diputació de Tarragona Subvencions concedides
Serveis per a l'ocupació
 
Informació general
Entitats i associacions
Centres de culte
Educació
Deixalleria municipal
Local social
Oficina de turisme
Seguretat i sanitat
Serveis subministrament
Transports públics
Escola de música municipal
Mercat setmanal
 
Tràmits
Model d'instància general
Devolució parcial de l'Impost de Vehicles per baixa definitiva
Bonificació de l'Impost de Vehicles
Exempció de l'Impost de Vehicles per a persones minusvàlides
Comunicació prèvia d'obres
Sol·licitud de llicència d'obres majors
 

 
  
 Començaran al juny i es preveu que s'acabin abans de la Festa Major

REFORMA DEL CARRER ANSELM CLAVÉ
El mes de juny començaran les obres de reforma del carrer Anselm Clavé que inclouen canviar les voreres i la calçada i deixar-les al mateix nivell, com es va fer en reformar la Réria. En aquest cas, però, les voreres seran de pedra i la calçada es mantindrà d’asfalt. Aquesta darrera serà més estreta que l’actual per afavorir el pas dels vianants. Si no sorgeix cap complicació, els treballs s’enllestiran a primers d’agost, és a dir, abans de la Festa Major.

El carrer Anselm Clavé va des de la plaça Jacint Verdaguer a la cruïlla dels carrers de Santes Creus i del Sindicat. Tot i que és una via curta, és un punt clau en el trànsit del poble perquè fa de coll d’ampolla en l’accés i la sortida de vehicles cap al sud.

Per fer una millor regulació del trànsit, en una primera etapa es col·locaran senyals que donaran preferència als vehicles que van cap al centre de la vila. Si aquesta senyalització resulta insuficient o no és respectada, l’Ajuntament contempla la possibilitat d’instal·lar semàfors que donin pas alternatiu.

La reforma també inclourà renovar la distribució d’aigua corrent i els desaigües. Les canonades d’aigua antigues es substituiran per altres de PVC. Quant als desaigües, es situaran al mig de la calçada i l’aigua de la pluja es recollirà en superfície i no anirà al clavegueram.

Un cop s’iniciïn les obres, els treballs obligaran a tallar el carrer a la circulació de vehicles durant el dia. Per accedir a la plaça Jacint Verdaguer des del sud, els cotxes s’hauran de desviar pels carrers Camí del Bosch i Baldrich. Per sortir, hi ha l’alternativa del carrer del Treball, que és molt estret i de sentit únic en el tram entre la plaça Verdaguer i el consultori mèdic.

El projecte de reforma ha sortit a licitació per un import de 153.000 euros, IVA inclòs. La previsió és que el cost final pot ser fins a un 30 per cent inferior, ja que sempre es produeix una baixa en les ofertes.

L’arranjament del carrer Anselm Clavé representa la continuïtat de les millores i la modernització que anteriorment ja es van aplicar al carrer Major i a la Réria. Els vianants, i molt especialment les persones grans, són els principals beneficiats de l’eliminació de les voreres.

Data: 16-05-2018
 
Conèixer
Història
Llocs d'interès
Rutes
Col·lecció Villalba
Xarxes socials
Planol (carrerer)
 
Serveis
Àlbums
Contacta
Cerca al web
 

Servei ofert per OASI