Concurs literari "Vila del Pla"

 

Els premis del XXIII Concurs literari Vila del Pla es van lliurar diumenge 16 d’agost de 2020 en el marc de l’espectacle de Cat Rock en Família de la Festa Major. Quatre nens i nenes del Pla de Santa Maria van rebre els guardons de les categories infantils, mentre que els d’adults i joves van ser per a autors de Santa Margarida de Montbui, Malgrat de Mar i Barcelona. En el document que acompanya aquesta informació trobareu el recull de les narracions i el poema premiats. El mes de març de 2021 es convocarà la pròxima edició del concurs.

Marina Griñó va guanyar el premi en la categoria de tercer i quart de primària, dotat amb 100 euors, amb el conte “L’Alícia Salva el bosc”. És una història que parla d’un bosc molt bonic ple d’arbres i animals i d’una colla de llenyataires que el volen tallar fins que una nena els convenç de deixar-lo viure i convertir-lo en un refugi d’animals i plantes.

El finalista va ser Marouane Lyemlahi, que va rebre un premi de 50 euros. El seu conte, titulat “Els herois de veritat”, parla d’un nen que la seva mare és metgessa i ell es preocupa molt per tota la feina que té per lluitar contra el coronavirus.

A la categoria de nens i nenes de 5è i 6è de primària, el premi de 150 euros va ser per a Bassma Lyemlahi amb el conte “La nostra responsabilitat”. La protagonista és una nena que fa un pícnic amb amics però no recullen ni papers ni deixalles. De camí cap a casa es troben una criatura fantàstica que els porta d’excursió pel fons del mar i els fa adonar-se que cal tenir cura de la natura.

El finalista, Manel Rossell Martínez, va rebre 75 euros pel seu conte “La jaqueta voladora”, la història d’un nen que té una peça de roba molt especial que li permet surar per l’aire i, a més, parla.

A la categoria de nois i noies d’ESO, el guanyador va ser Víctor Moreno Oller, de Barcelona, amb el conte “El misteri de la Planella”.  El premi està dotat amb 200 euros i la història guanyadora la protagonitzen dos germans, un dels quals té una gran afició pels escacs i rep un regal molt especial del Ratolí Pérez.

El premi de la categoria d’adults, dotat amb 250 euros, va ser per a Joan Ruscalleda Massó, de Malgrat de Mar. El seu relat, “Falses aparences”, narra la història d’una parella que surten a sopar i de la conflictiva situació que es crea en acabar.

En poesia, només es va lliurar el premi de la categoria d’adults, que va ser per a Oriol Solà i Prat, de Santa Margarida de Montbui. El seu poema “M’he quedat fet una locució” està construït a base de frases fetes i li va valdre els 200 euros del guardó.

Tots els premis incloïen un val de 20 euros per bescanviar en llibres a la Llibreria Núria, del Pla. Enguany la participació ha estat menor que altres anys, per causa de la pandèmia i el confinament i en les categories infantils i juvenil de poesia no es va presentar cap original.

El jurat d’aquesta edició estava format per Gemma Cucó, metgessa; Gemma Estrada, professora d’ensenyament secundari i Carles Singla, professor d’universitat.

 

Documents associats: 
Menu

Menú principal