Un tomb pel terme

 

Consisteix en una ruta excursionista senyalitzada que proposa, en un recorregut de 15’7 km, un passeig per alguns dels camins rals del municipi. Comença a l’Església de Sant Ramon i passa, també, per la ruta de la pedra seca (a la foto).

La ruta transcorre per la banda de llevant del terme del Pla de Santa Maria, fregant els termes de Cabra del Camp, del Pont d'Armentera i de Santes Creus - Aiguamúricia. Es passa per la partida de les Carbones, les Parellades (a Cabra), les Planes i el camí de Vila-rodona. 

Se segueixen, entre d'altres, els antics camins rals que unien els pobles de la contrada: Camí de Sant Pere, entre Cabra del Camp i el riu Gaià, prop de Santes Creus; Camí dels Muntanyesos, entre el Pont d'Armentera, cap a la zona muntanyosa, i Valls, cap a la zona Plana i Camí de Vila-rodona, entre el Pla i Vila-rodona.

A l'enllaç de més avall us podeu descarregar la descripció de l'Itinerari, escrita per Enric Fonts i Pep Cunillera. Tingueu present que el text data de l'any 2002 i que en alguns trams de la ruta hi pot haver variacions o mancances en la senyalització.

DESCRIPCIÓ DE L'ITINERARI

 

Menu

Menú principal