Ple del 26 de gener: subvencions per al transport a la llar d'infants i l'escola

El Ple Municipal de dimarts 26 de gener va aprovar per unanimitat les bases per a les subvencions al transport escolar de les famílies empadronades al municipi i que tenen infants matriculats a la Llar d’Infants Quatrevents o a l’Escola Sant Ramon.

Per optar a aquests ajuts, caldrà viure a més de 3 quilòmetres de la zona escolar o bé tenir un temps de desplaçament superior als 15 minuts. Els ajuts es concediran per família, independentment del nombre de germans o d’alumnes que hi convisquin i dels viatges diaris que es realitzin.

En el Ple no es va determinar l’import que tindran aquests ajuts, que es fixarà quan es faci pública la convocatòria i pot variar d’any en any. La previsió de l’Ajuntament és que les sol·licituds es puguin començar a presentar dintre de poques setmanes. Les subvencions que es concedeixin, tindran efecte retroactiu i cobriran tot el curs 2020-2021.

Inicialment, l’Ajuntament del Pla tenia en projecte un servei de transport escolar gratuït destinat sobretot als infants de la Torre de Santa Maria i del Vedat. Per dur-lo a terme, es va adquirir un vehicle de nou places. La situació sanitària ha fet que aquest projecte hagi estat substituït per la concessió d’ajuts.

En el ple de dimarts, a més dels habituals punts de tràmit es va aprovar crear el comitè i la política de seguretat de la informació municipal i també es va encarregar a la Diputació la gestió del padró municipal. Es va aprovar una única moció, proposada per Comissions Obreres, que demana millorar la seguretat als centres d’ensenyament.

A l’apartat de precs i preguntes, el regidor d’ERC, Josep Maria Canela, es va interessar per la millora de la cobertura de telefonia mòbil i per les mesures contra la plaga de coloms. L’Alcalde, Mateu Montserrat va explicar que amb la instal·lació d’una torre d’antenes al principi del polígon industrial, es preveu que millorarà la cobertura.

Pel que fa als coloms, l’Alcalde va detallar que s’ha encarregat a una empresa especialitzada la instal·lació de gàbies per reduir-ne la població, especialment al nucli antic del poble.

 

Relleu a la CUP

Cap de les dues regidores de la CUP del Pla no va assistir al ple de dimarts passat. La cap de llista, Tània Solé, està de baixa per maternitat i Griselda Pau ha presentat la seva renúncia per motius laborals. La portaveu de Junts pel Pla i regidora d’Hisenda, Maria Teresa Ferré, en va llegir la carta de comiat.

En l’escrit, Griselda Pau posa de manifest el seu agraïment envers les persones del seu partit i de les altres formacions polítiques representades a l’Ajuntament. També va recordar la petició d’utilitzar “el capital econòmic que té el nostre poble per ajudar més a les causes socials”, que ha manifestat reiteradament, i es va mostrar en contra dels projectes de plaques solars.

En el pròxim plenari s’incorporarà com a regidor Guillem Fonts, el següent membre de la candidatura de la CUP del Pla a les eleccions de 2019.

Menu

Menú principal