Actes de l'Onze de Setembre

23/08/2019

Actes de l'Onze de Setembre

 

Ja podeu descarregar-vos el programa d’actes de l’Onze de Setembre al Pla. La setmana vinent el trobareu a les bústies i també us podreu inscriure per la paella popular que tindrà lloc el diumenge 8 al Parc la Fàbrica.

Els actes començaran amb la commemoració Fets del 2 de setembre de 1642, un dels episodis més luctuosos de la nostra història. En aquesta data, en plena Guerra dels Segadors, les tropes espanyoles de Felip IV van esbotzar a canonades els murs de l’església romànica de Sant Ramon, on s’havien refugiat els vilatans, i van assassinar 33 planencs.

El dissabte 7 de setembre, a les 7 de la tarda, es farà una ofrena floral commemorativa al monòlit en record dels Fets situat darrere l’església. L’exdiputat al Congrés i exalcalde de Tortosa Ferran Bel farà el parlament i actuarà la Coral Parroquial del Pla. Tot seguit, l’ANC enlairarà 12 fanalets en memòria dels planenc morts i per honorar els representants polítics de Catalunya empresonats o exiliats. En acabat es servirà coca i cava.

El diumenge 8 es farà la tradicional Pujada de les Quatre Barres al Replà de Sant Ramon, organitzada pel C.E. La Xiruca Foradada. A migdia, tindrà lloc la Paella Popular al Parc La Fàbrica, amb cantada d’havaneres a càrrec del grup reusenc Balandra a la sobretaula. Hi haurà rom cremat. Els actes s'avancen al cap de setmana per facilitar l'assistència a la manifestació de dimecres 11.

 

Documents associats: 
Menu

Menú principal

Formulari de cerca