Aprovada per unanimitat una moció en suport del president Puigdemont i el seu govern

29/01/2016

Aprovada per unanimitat una moció en suport del president Puigdemont i el seu govern

Ple municipal del 28 de gener de 2016

APROVADA PER UNANIMITAT UNA MOCIÓ EN SUPORT DEL PRESIDENT PUIGDEMONT I EL SEU GOVERN

El Ple ordinari de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria, celebrat ahir dijous al vespre, va aprovar per unanimitat una moció de suport al nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i al seu govern. La moció, presentada pel grup municipal de CiU reitera el compromís de l’Ajuntament “en el camí cap a la plena sobirania i llibertat del poble de Catalunya, expressat democràticament en la majoria parlamentària sorgida de les eleccions del passat 27 de setembre”.

En el ple municipal es va formalitzar la creació de la Comissió Municipal de Civisme, que estarà presidida per l’Alcalde, Mateu Montserrat, i integrada pels regidors del grup de CiU Jordi Pinyol, responsable d’Urbanisme, i Josep Silvestre, de Joventut i Esports i pels regidors de la CUP Jordi Murtró i Jordi Valls. La comissió, creada per iniciativa de la CUP, havia començat a funcionar en les darreres setmanes.

En el ple es va aprovar també per unanimitat l’acord per declarar servei públic essencial d’una plaça d’operari de serveis múltiples de la brigada municipal, el retorn de la paga extra de desembre de 2012 als funcionaris i empleats municipals i la requalificació d’uns terrenys del polígon industrial.

Igualment de forma unànime es van aprovar dues mocions en suport de la Plataforma en Defensa de l’Ebre i del desplegament de la llei contra l’homofòbia. Totes dues van ser presentades per la CUP. En el cas de la moció a favor de la llei per garantir els drets del col·lectiu LGBTI, el grup de CiU va proposar de suprimir-ne dos punts que feien referència a competències que l’Ajuntament té delegades al Consell Comarcal.

Els regidors de la CUP van presentar tres mocions més que només van rebre els seus vots favorables. Una d’elles demanava al govern de la Generalitat la retirada del projecte de llei d’Administració Local i el grup de CiU la va rebutjar per coherència política.

Una altra era contraria al TTIP (Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió) entre la UE i els EUA. El grup de CiU hi va votar en contra en considerar que es tracta d’un tema molt complex i que no té incidència directa sobre els municipis. La tercera moció rebutjada era la mateixa que ja es va presentar en el ple anterior en suport de la declaració del Parlament de Catalunya del 9 de novembre. El grup de CiU va argumentar que aquella declaració era fruit d’un context polític molt concret i que entenen que amb la de suport al nou govern de la Generalitat ja se n’assumeix l’esperit, en el marc de la situació actual.

Data: 29-01-2016

Menu

Menú principal

Formulari de cerca