Comencen les classes de gralla a l'escola de música

27/01/2017

Comencen les classes de gralla a l'escola de música

En sortirà la futura Colla de Grallers del Pla

COMENCEN LES CLASSES DE GRALLA A L'ESCOLA DE MÚSICA

Aquest gener la futura colla de grallers del Pla de Santa Maria ha començat les classes per aprendre a tocar l’instrument. Un total de 16 persones s’han apuntat a la formació. L’Ajuntament s’ha fet càrrec del cost de la matrícula i també de proporcionar instruments a les persones que no en tenien.

A canvi, els participants es comprometen a formar part de la Colla de Grallers del Pla que haurà d’acompanyar gegants i nans del poble en les festes que es faran al llarg de l’any. Les classes les imparteix Martina de Haro, membre del Grup de Grallers i Timbalers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i tenen lloc en el marc de l’Escola de Música del Pla. Aquesta està situada a l’edifici històric del Col·legi Sant Ramon i és gestionada per l’AMIPA.

Tot i que anys enrere hi havia hagut un petit grup de grallers que acompanyava els gegants i nans, des de fa alguns anys el Pla no comptava amb aquests instrumentistes. Les cercaviles de les festes més recents s’han amenitzat gràcies als timbalers de la Colla de Diables del Pla i a la participació de xarangues d’altres pobles.

Alguns dels integrants de la nova colla ja tenen uns coneixements elementals de tocar la gralla, mentre que d’altres son completament neòfits en l’instrument. La previsió és que a les festes majors gran i petita de l’estiu vinent la colla de grallers ja actuarà en les cercaviles i altres actes festius.

Data: 27-01-2017

Menu

Menú principal

Formulari de cerca