Exposició "Europa fa un milió d'anys" a l'Ajuntament

06/12/2018

Exposició "Europa fa un milió d'anys" a l'Ajuntament

L’exposició “Europa fa un milió d’anys” ja es pot veure a l’Ajuntament del Pla en l’horari habitual d’oficina, de dilluns a dijous matí i tarda i divendres, tot el dia. Un conjunt de plafons i dues escultures il·lustren el moment de l’arribada dels humans al continent europeu.
A la mostra s’explica quins animals vivien al nostre continent i quin paisatge hi havia. La sorpresa és descobrir que era molt semblant a l’Àfrica actual, amb hipopòtams, rinoceronts, elefants, lleons i una espècie ja extingida: el tigre de dents de sabre.
L’exposició permet als visitants entendre com els científics saben l’edat d’un jaciment o quina vegetació hi havia. La mostra ha estat creada per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i arriba al Pla amb el suport de la Diputació de Tarragona.
Una de les escultures representa un tigre de dents de sabre, un animal que han popularitzat les pel·lícules de la saga Ice Age – L’edat del gel, i s’expliquen les raons per les quals tenia els ullals tan grans. L’altra escultura mostra dos homínids de l’espècie homo antecessor fent servir eines de pedra per menjar les restes d’un animal mort.
El dia 7 de gener, coincidint amb la diada de Sant Ramon de Penyafort, festa major d’Hivern del Pla, es farà una activitat adreçada a petits i grans sobre les eines prehistòriques. S’hi elaboraran en directe les principals eines de pedra de l’evolució humana i es podran veure rèpliques i reproduccions de diferents instruments.
L’activitat tindrà lloc, si el temps acompanya, a la Plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament. Per acabar es fa una demostració d’encesa de foc per mitjà de fricció de fustes, tal com ho feien els nostres avantpassats fa un milió d’anys.

Menu

Menú principal

Formulari de cerca