Exposició sobre Darwin a l'Ajuntament

27/03/2019

Exposició sobre Darwin a l'Ajuntament

 

La Sala de Plens de l’Ajuntament acull una exposició sobre la vida del científic anglès Charles Darwin i sobre la seva gran obra, la teoria de l’evolució. La mostra es pot visitar fins el pròxim dilluns 8 d’abril, en horari d’oficina. Està formada per 8 grans plafons que combinen fotografies, gràfics i textos escrits en un to divulgatiu i accessible.
 
La mostra forma part del programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Tarragona i ha estat elaborada per l’Institut Català de Paleontologia Humana i Evolució Social (IPHES). A més d’estar oberta per al públic en general, els alumnes de l’Escola Sant Ramon del Pla participaran el pròxim dimarts 2 en una activitat guiada per complementar l’exposició.
 
Charles Darwin va néixer el 1809 en una família benestant, la qual cosa li va permetre dedicar-se al treball intel·lectual durant la seva vida. Va fer estudis de medicina, teologia, geologia i botànica fins que el 1831 es va embarcar en un viatge de cinc anys de durada per fer la volta al món en un vaixell científic, el Beagle.
 
L’estada a les illes Galàpagos durant el viatge del Beagle va ser decisiva per apuntalar les seves idees sobre la transformació de les espècies. A la tornada, però, va dedicar els primers anys a publicar diversos estudis de geologia i zoologia. El 1837 va començar a treballar sobre la qüestió de l’evolució d’animals i plantes.
 
El primer esborrany del seu més conegut es va publicar el 1842, però la sortida definitiva de l’obra L’origen de les espècies no va tenir lloc fins al 1859. Tan bon punt es va editar,  va aconseguir un gran impacte. Al mateix temps, també va generar un rebuig aferrissat perquè posava en qüestió la creença tradicional que totes els animals i plantes havien estat creades per Déu a l’origen del món.
 
L’exposició recull, a més de la vida i l’obra de Darwin, les teories anteriors al seus estudis i també les aportacions posteriors. Al moment de la publicació dels seus textos, la ciència encara no tenia prou instruments per donar resposta a alguns interrogants pendents. Diversos progressos i autors, al llarg dels últims 150 anys, han permès completar i enriquir l’obra de Darwin. La seva idea central, l’evolució, continua vigent.
Menu

Menú principal

Formulari de cerca