Ja és a la venda el llibre "L'església del pla de Santa Maria"

13/09/2016

Ja és a la venda el llibre "L'església del pla de Santa Maria"

A les llibreries del Pla i a l'Ajuntament, al preu de 20 euros

JA ÉS A LA VENDA EL LLIBRE "L'ESGLÉSIA DEL PLA DE SANTA MARIA"

El llibre “L’església del Pla de Santa Maria. Un exemple del Romànic tardà” ja es pot comprar a les llibreries del Pla i a l’Ajuntament al preu de 20 euros. Escrit per M. Joana Virgili i Gasol, el text fa un repàs històric del temple i en descriu amb molt detall les característiques arquitectòniques i la decoració escultòrica.

Il·lustrat amb un gran nombre de fotografies que posen de manifest la bellesa i el valor del monument, també revela alguns detalls ocults molt interessants. Entre ells, els esbossos de la rosassa que hi ha en alguns blocs de pedra, tant dins com fora, o els animals que hi ha representats als capitells: lleons, un senglar o una tortuga.

Així mateix es pot conéixer millor què representen els elements decoratius i es descobreixen imatges difícils de veure a peu pla com el gravat amb la carícia del Rei Herodes a Salomè, després de lliurar-li el cap de Sant Joan Baptista. Aquest darrer juntament amb Sant Pere flanquegen la portalada de l’església, un dels seus elements més destacats, juntament amb la rosassa.

Una primera versió del llibre havia estat editada l’any 1993 per la mateixa autora en col·laboració amb Isabel Companys. Ara s’ha revisat tot el text i s’han fet fotografies noves per il·lustrar el volum, editat en tapa dura i amb una excel·lent qualitat de paper i d’impressió.

El llibre va ser presentat el passat divendres 9 amb una conferència de l’autora. En la presentació hi van participar també el delegat de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs; el vicepresident primer de la Diputació, Josep Maria Cruset i l’alcalde del Pla, Mateu Montserrat. També van ser presents a la taula el fins ara rector, Mn. Antoni Pérez de Mendiguren i Albert Vallvé, exvicepresident de la Diputació.

Aquesta institució ha col·laborat en l’edició del llibre amb una subvenció.

Data: 13-09-2016

Menu

Menú principal

Formulari de cerca