Lliurats els premis del XIX concurs literari "Vila del Pla"

28/06/2016

Lliurats els premis del XIX concurs literari "Vila del Pla"

Diumenge 26 de juny, en el marc del concert d'Aupa Quartet

LLIURATS ELS PREMIS DEL XIX CONCURS LITERARI "VILA DEL PLA"

Els premis del XIX concurs literari “Vila del Pla” es van lliurar el passat diumenge 26 de juny a l’església de Sant Ramon. L’acte va tenir lloc durant la pausa del concert que va oferir Aupa Quartet i també es van lliurar a Maria Fonts i a Elsa Martínez les beques per a estudis universitaris que concedeix l’Ajuntament del Pla.Els premis del XIX concurs literari “Vila del Pla” es van lliurar el passat diumenge 26 de juny a l’església de Sant Ramon. L’acte va tenir lloc durant la pausa del concert que va oferir Aupa Quartet i també es van lliurar a Maria Fonts i a Elsa Martínez les beques per a estudis universitaris que concedeix l’Ajuntament del Pla.

El recull amb les obres guardonades es pot descarregar des de l’enllaç que figura més avall.

Tots els premis tenien una dotació en metàl·lic i vals per bescanviar a la Llibreria Sílvia o a la Llibreria Núria. El lliurament el van fer l’alcalde, Mateu Montserrat; la regidora d’ensenyament, Meritxell Pau; i Marta Ferré, en representació del jurat. El regidor de Cultura, Carles Singla, va fer la presentació de l’acte.

En la modalitat de narració, a la categoria A, de nens i nenes de 3r i 4t de primària, dotada amb 50 euros, el premi va ser per a Toni Rubio Camacho, de Figuerola. El seu conte “El gatet Simba” és la història d’un petit felí que es perd i viu moltes aventures.

A la categoria B, de nens i nenes de 5è i 6è de primària, dotada amb 100 euros, va guanyar Lluc Roig, també de Figuerola, amb el conte “El lladre de l’alegria”. Aquest narra la història d’un científic malvat que construeix una màquina per robar tota la felicitat de la gent i la prova en un poble que celebra la Festa Major.

La guanyadora de la categoria C, per a nois i noies d’ESO i dotada amb 150 euors, va ser Aina Casal Pelegrí, de Barcelona. El seu relat “L’anciana adorable” està explicat en primera persona per una velleta que recorda la seva joventut, el seu pas com a aprenenta per diferents oficis on li passen coses estrafolàries i divertides i la seva coneixença d’una persona que li canviarà la vida i li encarrilarà el destí.

En la categoria D, de majors de 16 anys i dotada amb 200€, la guanyadora va ser Maria Carme Alerm i Viloca, de Cerdanyola del Vallès. La seva obra es titula “Conte robat” i és la història d’una persona que guanya premis literaris però té molts problemes perquè a cada premi que guanya un personatge l’acusa d’haver-li robat el conte.

En la modalitat de poesia, el premi de la categoria A, de nens i nenes de primària i dotat amb 50 euros, va ser per a Dafne Rodríguez Ruiz, de Valls, pel poema “Un dia d’escola”. Els seus versos narren la vivència i l’alegria de la jornada escolar.

La categoria de nois i noies d’ESO va quedar deserta. Per aquest motiu, i com que la de nens i nenes de primària era la que tenia una participació més nombrosa, amb 33 obres, el jurat va decidir concedir un accèssit dotat amb 30€.

Aquest va ser per a Blai Singla Milian, del Pla de Santa Maria, amb el poema “Thomas Alva Edison”, un cal·ligrama que glossa la figura de l’inventor de la bombeta i el fonògraf.

El premi de la categoria C, per a majors de 16 anys i dotada amb 100 euros, va ser per a Àngel Fabregat i Morera, de Belianes (L’Urgell), pel recull “Regalim”. Són un conjunt de poemes marcats per una visió crepuscular i nostàlgica.

El jurat d’aquesta edició ha estat format per Cristina Valls, professora de la Universitat Rovira i Virgili, i Adam Aragonès i Marta Ferré, tots dos professors de secundària.

Les beques per a estudis universitaris, que es van lliurar en el mateix acte, s’atorguen a nois o noies que han començat aquest curs 2015-2016 els seus estudis superiors i tenen en compte tant les notes de Batxillerat i PAU com la situació econòmica de les famílies.

De les dues beques, dotades amb 500 euros cadascuna, una és per a un estudiant que hagi accedit a la Universitat a través del Batxillerat i l’altra per a estudiants procedents de Cicles de Formació de Grau Superior. Maria Fonts Cucó va rebre la primera i Elsa Martínez Fonts, la segona.

L’acte de lliurament va tenir lloc durant la pausa del concert que va oferir Aupa Quartet, en el marc de la Xarxa de Músiques de Catalunya, organitzada per Joventuts Musicals. Aquest grup interpreta amb una formació clàssica de violins, viola i violoncel peces pròpies i versions de jazz, de música pop i de peces populars.

El grup el formen Asier Suberbiola, Martín Meléndez, Felipe Escalada i el tarragoní Pere Nolasc Turu. El públic va sortir encantat amb l’energia i el ritme de les peces que van interpretar.

Data: 28-06-2016

Menu

Menú principal

Formulari de cerca