Pavimentació del nou carrer

print pdf
13/02/2015

Pavimentació del nou carrer

PAVIMENTACIÓ DEL NOU CARRER DEL CENTRE D´INTERPRETACIÓ

PAVIMENTACIÓ DEL NOU CARRER

L´Ajuntament del Pla pavimentarà el nou carrer, encara sense nom, que uneix el Passeig del Pla amb l’Avinguda Antoni Gaudí i el barri Vista Alegre. Les obres duraran dos mesos i és previst que estiguin enllestides per la festa de Sant Jordi. L´Ajuntament ha sol·licitat a la  Diputació de Tarragona una subvenció de 39.000 euros per a aquesta segona fase de les obres, el cost total de les quals es xifra en 74.000 euros.

El carrer es va inaugurar l’estiu passat i és el resultat de la reurbanització d’una part dels terrenys de l’antiga fàbrica. El Centre d’Interpretació del Tèxtil que s’està construint a les velles naus tindrà accés precisament per aquest nou carrer, d’ús exclusivament de vianants i enjardinat amb oliveres a banda i banda.

La primera fase d’urbanització, que va consistir en l’obertura, la compactació del paviment, el clavegueram i la plantació d’oliveres ornamentals, va comptar també amb una subvenció de la Diputació per un import també de 39.000 euros. El cost total de les obres va ser de 41.100 euros i la diferència, de poc més de 2.000, la va aportar l’Ajuntament.

Les subvencions estan incloses en el Pla Especial d’Inversions Municipals (PEIM) i la diferència fins al cost total l’aportarà l’Ajuntament. Tot i la previsió de 74.000 euros per a la segona fase, l’alcalde, Mateu Montserrat, preveu que “un cop s’haurà fet la licitació, l’import definitiu serà menor i, per tant, el cost per a l’Ajuntament serà menor”.

Tot i que la previsió inicial ja contemplava pavimentar el carrer, es va optar per fer l’obra en dues fases per tal que el finançament fos menys carregós per a les arques municipals. El nou paviment tindrà una estètica similar al que es va utilitzar al carrer Major, amb una base de formigó i franges de llambordes de color vermellós que dibuixaran una quadrícula.

Les obres inclouran també completar el clavegueram i la recollida d’aigües pluvials, amb reixes situades al centre del carrer, de forma similar a la que s’ha utilitzat al carrer de la Rèria, recentment reformat. D’aquesta manera es resoldran els problemes de fang que originaven fins ara les pluges.

La il·luminació definitiva del carrer, amb fanals d’alçada mitjana, es completarà en una tercera fase i en aquesta es deixarà la preinstal·lació dels punts de llum. Actualment la il·luminació es fa amb fanals provisionals instal·lats a la paret de les naus de l’antiga fàbrica.

L’obertura del carrer de vianants  ha estat un benefici significatiu per als veïns del barri Vista Alegre que, d’aquesta manera, tenen un accés més fàcil i directe al centre del poble. La situació de la Fàbrica entre el barri i el nucli urbà principal ha estat sempre un inconvenient per a aquests veïns, que havien de donar la volta a l’antic recinte emmurallat.

El nou carrer es situa en els terrenys que entre els anys 60 i finals dels 80 va ocupar la nau més moderna de la fàbrica, construïda per l’empresa Hijos de Francisco Sans quan aquesta va succeir la original Martí, Llopart i Trenchs. Tot i la modernitat d’aquella nau, una tempesta de neu en va ensorrar la coberta, mentre les antigues naus amb teulada de dent de serra encara segueixen dempeus. L’Ajuntament preveu donar nom pròximament al nou carrer.

Data: 13-02-2015

Menu

Menú principal

Formulari de cerca