Romànic amb música i barraques de pedra seca a les Jornades Europees del Patrimoni

15/10/2019

Romànic amb música i barraques de pedra seca a les Jornades Europees del Patrimoni

 

L’església de Sant Ramon i la Ruta de la Capona van ser l’aportació del Pla de Santa Maria a les Jornades Europees del Patrimoni que es van celebrar el cap de setmana del 12 i 13 d’octubre. La visita a l’església, el dissabte 12 a la tarda, va tenir un afegitó molt especial amb l’actuació de tres joves músics planencs: Cristina Español, Roger Estrada i Eloi Singla. La passejada per les barraques de pedra seca es va fer diumenge al matí.

Les explicacions de totes dues visites van anar a càrrec de l’empresa Sitac, que s’ocupa del guiatge pel patrimoni turístic del Pla. El seu fundador, Carles Baz, va exposar els elements més destacats de l’església de Sant Ramon i la va emmarcar en el context històric i del romànic català.

A continuació, va tenir lloc l’actuació dels tres joves músics. Cristina Español va interpretar una invenció i dos preludis de J.S. Bach amb l’orgue de l’església. A continuació, Eloi Singla va tocar, també amb l’orgue, el Fandango de Domenico Scarlatti i, amb mandolina, el Preludi de la 1a Suite per a Violoncel de Bach.

Tears in Heaven, d’Eric Clapton i dues peces de Lluís Llach, Que tinguem sort i País petit, van cloure l’actuació interpretades conjuntament, amb Roger Estrada a la guitarra elèctrica, Cristina Español al teclat i Eloi Singla a la mandolina. En acabar, la seixantena d’assistents va poder fer un tast de productes planencs.

La visita a la ruta de la pedra seca va tenir lloc diumenge al matí. El punt de partida va ser el nucli urbà i des d’allà els assistents es van traslladar amb automòbil fins a l’aparcament de La Capona. Laura Menchon es va ocupar de les explicacions a les 16 persones que hi van prendre part.

Menu

Menú principal