Un incendi crema el canyissar dels aiguamolls

18/01/2019

Un incendi crema el canyissar dels aiguamolls

Un incendi va cremar la zona de canyissar dels aiguamolls el passat dilluns 14 al matí. El foc es va per causes que es desconeixen i va requerir dues dotacions de bombers que van controlar que les flames no s’escampessin. La zona cremada té una superfície aproximada de dues hectàrees i es regenerarà de forma natural. Com que l’incendi s’ha produït en ple hivern, en una època que hi ha molt pocs ocells, l’afectació per a les aus serà mínima i quan vingui el bon temps hi tornarà a haver vegetació.

L’incendi pot haver estat causat per una burilla o algun altre element arrossegat per la ventada que feia en el moment que es va declarar. No es descarta que vagi poder ser provocat o bé causat per una imprudència, ja que les flames es van iniciar a la meitat de la zona de vegetació.

L’Ajuntament durà a terme tasques de neteja de la zona cremada per afavorir la regeneració de les canyes i la distribució de l’aigua que arriba a la zona, procedent de la depuradora municipal. Els darrers mesos, els aiguamolls han duplicat la seva extensió gràcies a l’acord amb l’empresa Cartonatges Trilla, que ha promogut una ampliació del Polígon.

Els aiguamolls són un espai únic a la comarca per la quantitat i varietat d’ocells que s’hi poden observar, especialment en èpoques de primavera i estiu. Es van formar a finals de la dècada de 1980 i compten amb una caseta per a l’observació d’ocells i cartells que ajuden a identificar les especies de flora i fauna.

Menu

Menú principal

Formulari de cerca